مطمئناً درصورت عدم رعایت بهداشت و اصول تمیز نگه‌داشتن دهان و دندان در طولانی مدت با مشکلات زیادی دسته و پنجه نرم خواهید کرد. این در حالی است که می‌توانید تنها با دنبال کردن یک روتین ساده جلوی بسیاری از این بیماری‌ها را بگیرید. با این حال اینکه همه ما درطول زندگی‌مان یک مشکل مرتبط با دهان و دندان را تجربه کنیم دور از انتظار نیست. در ادامه برخی از رایج‌ترین این بیماری‌ها را بررسی خواهیم کرد.

پوسیدگی دندانی

حفره‌هایی که در اثر تجمع باکتری در دندان‌ها ایجاد شده پوسیدگی دندان هستند. مواد غذایی اسیدی می‌توانند شرایط را برای تجمع این باکتری‌ها فراهم کنند. باکتری‌هایی که با تلنبار شدن روی دندان باعث به وجود آمدن پلاک‌های دندانی می‌شوند. به‌علاوه اینکه شرایط اسیدی دهان می‌تواند به مینای دندان آسیب برساند و با گذشت زمان عاج دندان را از بین ببرد.

بیماری‌های لثه (ژنژیویت)

بیماری لثه یا همان ژنژیویت به التهاب لثه گفته می‌شود. دلیل اصلی این بیماری عدم رعایت اصول بهداشت دهان و دندان است. در نتیجه عادات نامناسب مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن می‌تواند به راحتی باعث بروز بیماری ژنژیویت شود. التهاب لثه در طولانی مدت باعث تورم و خونریزی لثه‌ها شده و در صورتی که درمان نشود عفونت‌های جدی‌تری به همراه خواهد داشت.

پریودنتیت

پریودنتیت یک عفونت پیشرونده است. در صورتی که این عفونت و التهاب درمان نشود می‌تواند به استخوان فک سرایت کند و یک التهاب سرتاسری در تمامی بدن به وجود بیاورد. دلیل اصلی این بیماری هم عدم توجه به التهابات لثه‌ای و دندانی است.

ترک خوردگی یا شکستگی

ترک خوردگی یا شکستگی دندان‌ها بر اثر ضربه به فک، جویدن غذای سفت یا عارضه ساییده شدن دندان‌ها در حین خواب به وجود می‌آید. ترک خوردگی دندان بسیار دردناک است. در صورتی که اخیراً متوجه ترک در دندان‌هایتان شده‌اید سریعاً به یک دندانپزشک مراجعه کنید.

دندان‌های حساس

آیا برایتان پیش آمده که بعد از خوردن غذا یا نوشیدنی‌های گرم و سرد در دندان‌هایتان احساس درد کنید؟ درصورتی که پاسخ‌تان به این سؤال مثبت است در نتیجه شما دندان‌های حساسی دارید. این عارضه گاهاً بعد از پُر کردن دندان یا عصب‌کشی هم دیده می‌شود که بعد از مدتی از بین می‌رود. همچنین برخی از افراد به‌طور طبیعی دندان‌های حساسی دارند و دلیل آن نازک بودن مینای دندان‌شان است.

سرطان دهان

سرطان دهان جدی‌ترین بیماری مرتبط با دهان و دندان است. سرطان دهان شامل سرطان لثه، زبان، لب، گونه، کام دهان و کف دهان می‌‌شود. مصرف بیش از اندازه دخانیات یا جویدن تنباکو از فاکتورهایی هستند که احتمال بروز این بیماری را افزایش می‌دهند.

برای ارسال نظر جدید کلیک کنید